ГоловнаСвіт

Стрілець зі Страсбурга був засуджений за крадіжки і напади 27 разів

Підозрюваний у теракті Шаріф Ш. знайомий правоохоронцям Франції, Німеччини та Швейцарії.

Стрілець зі Страсбурга був засуджений за крадіжки і напади 27 разів
Фото: EPA/UPG

Чоловік, який вчинив теракт зі стріляниною в Страсбурзі, був засуджений 27 разів. Про це сьогодні повідомила прокурор Парижа Ремі Хейц, повідомляє Le Figaro.

Прокурор зазначив, що підозрюваний кілька разів відбував покарання у в'язниці, де зазнав радикалізації. Шаріф перебував у списку осіб, що становлять загрозу безпеці Франції.

"Шаріф Ш., що народився в 1989 році в Страсбурзі, був відомий правоохоронцям, особливо за крадіжки і насильство. Його кримінальне досьє налічує 27 вироків за правопорушення у Франції, Німеччині та Швейцарії, - йдеться у повідомленні.

Станом на вечір середи, 12 грудня, Шаріфа не затримали, його розшукують по всьому заходу Франції. Поліція викликала на допит близьких підозрюваного: матір, батька і двох братів. До розслідування залучена також Антитерористична поліція.

Нагадаємо, ввечері 11 травня в центрі французького міста Страсбург невідомий відкрив стрілянину. Чоловік відкрив вогонь поблизу різдвяного ярмарку на площі Клебер. В результаті стрілянини загинули дві людини, вісім отримали серйозні поранення, ще п'ятеро - легкі поранення.

Серед загиблих і постраждалих в результаті стрілянини в Страсбурзі українців немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram