ГоловнаСвіт

У трьох церквах в Індонезії прогриміли вибухи, є жертви (оновлено)

Теракт став найкривавішим в Індонезії з 2005 року.

У результаті вибухів на території трьох церков в Індонезії загинули щонайменше дев'ять осіб. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Вибухи сталися на острові Ява в місті Сурабая, другому за величиною місті Індонезії. Перший вибух стався близько 7:30 ранку 13 травня за місцевим часом у католицькій церкві Святої Марії. Через короткий проміжок часу ще два вибухи сталися у протестантській церкві та церкві п'ятдесятників.

Reuters із посиланням на представника поліції Франса Барунга Мангера пише, що атаку провели смертники. Агентство повідомляє про щонайменше шістьох загиблих і 35 поранених. За словами поліції, кількість жертв може зрости.

Правоохоронці оточили райони, які атакували смертники. Проводиться упізнання жертв. Поліція почала розслідування інциденту.

Офіційно про свою причетність до нападів наразі ніхто не заявив. Спецслужби припускають, що за терактами може стояти угруповання, пов'язане з джихадистами з "Ісламської держави".

Представник індонезійської розвідки NIA заявив, що відповідальність за вибухи лежить на об'єднанні Jemaat Anshaud Daulah (JAD). За словами чиновника, JAD раніше планувала напади на поліцейських, однак, оскільки поліція виявилася підготовленою до атак, "терористи обрали інші цілі".

Індонезію вважають мусульманською країною з найбільшою кількістю різних національностей, що проживають у ній. У країні проживають близько 260 мільйонів осіб, серед них мусульман - понад 85 відсотків. На території Індонезії останні п'ятнадцять років постійно відбуваються теракти. Під час одного з них, на острові Балі, загинули понад 200 осіб.

Оновлено. Терористи-смертники, які вчинили теракти у церквах в Індонезії, були членами однієї сім'ї. Як повідомляє ВВС з посиланням на голову місцевої поліції, мати з двома дітьми підірвала себе в одній церкві, одночасно батько з трьома синами здійснили вибухи у інших.

Цей теракт став найкривавішим в Індонезії з 2005 року. Кількість загиблих збільшилася до 11 осіб.

Посольство України в Індонезії закликало українців уникати відвідувань прилеглих до терактів територій, уважно відстежувати ситуацію через місцеві ЗМІ.

Нагадаємо, раніше через вибух у християнській церкві в Пакистані загинули 8 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram