ГоловнаСвіт

Поліція знесла намети мітингувальників проти жорсткої боротьби з наркотиками у Тбілісі

Молодь вийшла на протест після поліцейських рейдів нічними клубами.

Поліція знесла намети мітингувальників проти жорсткої боротьби з наркотиками у Тбілісі
Фото: EPA\UPG

У Тбілісі співробітники патрульної поліції вранці в неділю, 13 травня, знесли намети на площі перед будівлею парламенту, встановлені вночі учасниками акції, що протестують проти проведеної державою жорсткої політики боротьби з наркотиками. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на МВС країни.

Поліцейські затримали трьох молодих людей на площі в стані алкогольного сп'яніння, але ті заявили, що не мають стосунку до акції.

Кілька десятків учасників акції, які провели ніч у наметах, розцінили дії поліції як провокацію, але не чинили опору, заявив журналістам один з організаторів акції.

Організований протест молоді розпочався в суботу, після проведеної у двох нічних клубах Тбілісі спецоперації із затримання торговців наркотиками. На площі перед парламентом зібралися кілька тисяч осіб. На акції прозвучали вимоги про відставку прем'єр-міністра і міністра внутрішніх справ, які нібито відповідальні за проведену силову спецоперацію в нічних клубах електронної музики, досить популярних серед туристів.

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Силова операція з протидії наркоторгівлі проводилася в нічних клубах "Басіані" і "Галері" в ніч на 12 травня. У заяві МВС за її підсумками йшлося, що відомство разом з прокуратурою продовжує боротьбу з наркоторговцями. Між тим відвідувачі клубів, в яких пройшла операція, заявляли, що зазнали насильства і приниження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram