ГоловнаСвіт

КНДР готова до переговорів зі США

Офіційні посадові особи з делегації США на Олімпіаді виключали зустріч із делегацією КНДР.

КНДР готова до переговорів зі США
Фото: EPA/UPG

Пхеньян "готовий до переговорів зі Сполученими Штатами. Про це заявили в прес-службі президента Південної Кореї після годинної зустрічі між президентом Південної Кореї Мун Чжен Іном і представником Північної Кореї генералом Кім Йонг Чолом, яка відбулася після прибуття делегації КНДР на церемонію закриття зимових Олімпійських ігор, повідомляє The Washington Post.

"Північна Корея погодилася, що міжкорейські відносини повинні поліпшуватися рівносильно з відносинами між Північною Кореєю і Сполученими Штатами", - наголошується в повідомленні адміністрації Мун Ін Чжен.

Делегація США на церемонії Ігор також присутня, її очолює дочка і радник президента США Іванка Трамп, а північнокорейську групу очолює Кім Йонг Чол, колишній начальник розвідки, обвинувачений в причетності до нападів 2010 року, в результаті яких загинули 50 південнокорейців.

Офіційні посадові особи з делегації США виключали зустріч з делегацією КНДР.

Зустріч між представниками КНДР і Південної Кореї відбулася на тлі протестів, які влаштували родичі жертв загиблих південнокорейців і консервативні депутати, які намагалися заблокувати прибуття делегації з КНДР.

Нагадаємо, раніше США розширили санкції проти Північної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram