ГоловнаСвіт

Вихід Британії зі складу ЄС без угоди обійдеться Лондону в €90 млрд, - дослідження

Британія і ЄС проводять перші неформальні переговори про майбутні торговельні відносини після Brexit.

Вихід Британії зі складу ЄС без угоди обійдеться Лондону в €90 млрд, - дослідження
Фото: EPA/UPG

Вихід Великобританії зі складу Євросоюзу без угоди утворює "дірку" в державному бюджеті на суму понад €90 млрд (80 млрд фунтів).

Про це йдеться в даних урядового секретного економічного аналізу, повідомляє The Guardian

Британському виданню стало відомо, що секретні папери, де оцінюються економічні наслідки виходу країни з блоку, прогнозують: якщо не буде досягнуто згоди, то уряду доведеться позичати ще 120 млрд фунтів (понад €135 млрд) упродовж наступних 15 років.

Згідно з доповіддю, передбачається, що північний схід країни досягне рівня 16% регіонального економічного зростання, а Вест-Мідлендс - 13%. У документі сказано, що жорсткий Brexit означатиме загальне зростання роздрібних цін на 21% з ростом вартості продуктів харчування і напоїв на 17%.

Відзначають, що деталі дослідження з'явилися після того, як минулого тижня сайт Buzzfeed оприлюднив документи, згідно з якими Brexit залишить Британію в більш скрутному становищі при реалізації будь-якого з трьох сценаріїв: всеосяжної вільної торгівлі, єдиного доступу до ринків і ніякої угоди взагалі.

Цього тижня Великобританія і ЄС проводять перші неформальні переговори про майбутні торговельні відносини після Brexit. Питання про ймовірну участь Сполученого Королівства в митному союзі стало "каменем спотикання" в уряді прем'єра Терези Мей і її Консервативної партії. Якщо Великобританія збереже членство в митному союзі, вона буде вести безмитну торгівлю в межах ЄС, але не зможе укладати власні угоди з іншими країнами.

Як повідомляли наприкінці січня, США готові запропонувати Британії "привабливу" торгову угоду після Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram