ГоловнаСвіт

У КНДР посилення санкцій ООН назвали "актом війни"

У зв'язку з цим Пхеньян продовжить політику ядерного стримування США і їх союзників.

У КНДР посилення санкцій ООН назвали "актом війни"
Фото: EPA/UPG

Північна Корея сприйняла чергове посилення санкцій, схвалене 22 грудня Радою Безпеки ООН, як "акт оголошення війни", пише DW.

"Мова йде про насильницьке посягання на суверенітет нашої республіки", - йдеться в заяві МЗС КНДР, поширеній в неділю, 24 грудня, по каналах державного інформагентства ЦТАК.

У північнокорейському зовнішньополітичному відомстві вважають, що посилення санкцій "руйнує світ і стабільність на Корейському півострові і в регіоні загалом". У зв'язку з цим Пхеньян продовжить політику ядерного стримування США і їх союзників. Країнам, котрі виступили на підтримку обмежувальних заходів, доведеться нести відповідальність за їх вирішення, попередили в МЗС КНДР.

Нагадаємо, 22 грудня, Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй схвалила резолюцію США щодо посилення санкцій проти КНДР у відповідь на випробування міжконтинентальних балістичних ракет.

З 1 січня дозволено поставляти в КНДР вже не 2 млн, а лише 500 тисяч барелів палива в рік. Заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева. Забороняються також постачання Пхеньяну промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів.

Крім того, стосовно 16 фізичних осіб введені візові заборони. Їхнє майно за межами КНДР підлягає заморожуванню. Північнокорейці, що працюють за кордоном і відправляють гроші додому, повинні бути репатрійовані протягом 12 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram