ГоловнаСвіт

У Туреччині звільнили ще майже три тисячі службовців у справі невдалого перевороту

Загалом через причетність до путчу в липні 2016 звільнили вже понад 10 тис. працівників.

У Туреччині звільнили ще майже три тисячі службовців у справі невдалого перевороту
Фото: EPA/UPG

Турецька влада повідомила про звільнення 2756 осіб з посад в державному секторі - солдатів, вчителів, чиновників міністерств. Як повідомляє офіційна преса в неділю, 24 грудня, причиною цього стали зв'язки службовців з "терористичними" організаціями. Йдеться про причетних до руху клірика-вигнанця Фетхуллаха Гюлена, якого чинна турецька влада вважає ідеологом невдалого путчу в липні 2016. 

Про це повідомляє Hurriyet daily news.

"Указом було виключено 637 солдатів з турецьких збройних сил, в тому числі 155 з сухопутних військ, 155 з морських сил і 327 - з повітряних сил. Близько 360 посадових осіб були звільнені із загального керівництва силами жандармерії. 61 чиновник з поліцейських сил і 4 з командування берегової охорони також були звільнені", - йдеться в повідомленні.

З липня 2016 у країні близько 10 тис. працівників звільнили або тимчасово відсторонили від роботи. Також в Туреччині змінили конституцію і значно посилили повноваження президента.

На Заході неодноразово висловлювали стурбованість звуженням демократії в Туреччині і порушенням прав людини, офіційна Анкара пояснює це заходами щодо зміцнення національної безпеки.

Нагадаємо, в результаті спроби перевороту групою військових в Туреччині в ніч на 16 липня 2016 загинули близько 250 чоловік, майже 2200 були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram