ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція почала наступ у провінції Дейр-ез-Зор

Терористів планують вибити з районів на схід і на північ від річки Євфрат поблизу кордону Сирії з Іраком.

Сирійська опозиція почала наступ у провінції Дейр-ез-Зор

Альянс опозиційних "сирійських демократичних сил" (СДС) пішов у наступальну операцію проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в провінції Дейр-ез-Зор.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

В рамках операції опозиція має намір вибити терористів з районів на схід і на північ від річки Євфрат поблизу кордону Сирії з Іраком.

Видання нагадує, що на північний захід від провінції Дейр-ез-Зор СДС ведуть операцію зі звільнення міста Ракка від ІДІЛ. СДС підтримує авіація міжнародної коаліції на чолі з США і бійці сил спеціальних операцій.

У минулий вівторок у Дамаску повідомили, що сирійським урядовим військам вдалося прорвати створене бойовиками кільце оточення навколо Дейр-ез-Зора. Саме місто поки що поділено на дві частини: одну контролюють військові, а іншу - ІДІЛ.

Напередодні дивізія спеціального призначення сирійської армії "Сили Тигра" приступила до операції з прориву кільця оточення навколо військового аеродрому, що міститься поблизу міста Дейр-зз-Зор. Аеродром дев'ять місяців перебував в облозі терористів ІДІЛ.

У суботу видання "Аль-Масдар" повідомило, що сирійським урядовим силам вдалося звільнити від ІДІЛ нафтове родовище на північний захід від Дейр-ез-Зора. В результаті сирійські військові зайшли у фланг ІДІЛ і тепер можуть наступати на позиції ІДІЛ навколо аеродрому ще з одного напрямку.

Нагадаємо, що напередодні Міноборони РФ заявило про вбивство "міністра війни" ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram