ГоловнаСвіт

ФБР допитає співробітників Білого дому в справі про втручання РФ у вибори президента

Кожен з шести радників Трампа був у курсі важливих внутрішніх дискусій, які викликали інтерес слідчих.

ФБР допитає співробітників Білого дому в справі про втручання РФ у вибори президента
Роберт Мюллер, ФБР
Фото: EPA/UPG

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер планує допитати колишніх і чинних співробітників Білого дому у справі про передбачуване втручання Росії у вибори президента США 2016 року

Про це повідомляє The Washington Post

"Спеціальний радник Роберт С. Мюллер III повідомив Білому дому, що його команда, ймовірно, буде намагатися опитати шістьох поточних і колишніх радників президента Трампа, які були свідками кількох епізодів, які мають стосунок до розслідування втручання Росії на виборах 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про повіреного радника Хоуп Хікса, прес-секретаря Трампа Шона Спайсера і екс-голову апарату Білого дому Райнса Прібуса.

Як зазначається, кожен з шести радників був у курсі важливих внутрішніх дискусій, які викликали інтерес слідчих Мюллера.

Білий дім неодноразово відкидав звинувачення на адресу кампанії Трампа в змові з Росією під час президентських виборів. Крім того, радники Трампа, а також його політичні союзники висловлювали сумніви в незалежності і авторитетності спеціального прокурора Мюллера, який очолив розслідування щодо Росії. Вони, зокрема, зазначали, що той найняв юристів, прихильних до демократів.

У зв'язку з цим новий директор ФБР Крістофер Рей зазначив, що відчуває "величезну повагу" до Мюллера, який раніше також очолював Бюро.

Нагадаємо, що в серпні Трамп звинуватив Демпартію в розпалюванні скандалу навколо "російської справи". Американський лідер закликав відновити розслідування щодо своєї колишньої суперниці Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram