ГоловнаСвіт

Двоє міністрів уряду Мей виступають проти Brexit, - екс-радник

На думку британських чиновників, у центрі британської політики зараз величезний розрив.

Двоє міністрів уряду Мей виступають проти Brexit, - екс-радник
Фото: EPA/UPG

Двоє високопоставлених членів уряду прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей виступають проти виходу країни з Євросоюзу.

Про це заявив колишній радник британського уряду Джеймс Чепмен, повідомляє агентство Рейтер

"Зараз у кабінеті є дві людини, і низка людей, які раніше перебували в кабінетах консерваторів, я б сказав, у кращих кабінетах, ніж нинішні, і декілька тіньових міністрів кабінету, які також перебувають на зв'язку", - сказав він.

За словами Чепмена, який закликав до створення нового політичного руху з метою утримання Великобританії в ЄС, деякі високопоставлені політики від консервативної і лейбористської партій стали на його бік. "Вони не говорять, що збираються покинути свої партії, але кажуть, що розуміють, що в центрі британської політики зараз величезний розрив", - зазначив Чепмен.

Джеймс Чепмен раніше займав пост начальника штабу міністра з питань Brexit Девіда Девіса, а до цього працював помічником міністра фінансів Джорджа Осборна.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% громадян, які брали участь у референдуме. У березні 2017 року закон про "Брекзит" було затверджено парламентом і схвалений королевою.

Як повідомляли раніше в серпні, Великобританія готова заплатити €40 млрд за вихід із ЄС, проте в обмін вона вимагає прийнятних умов для торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram