ГоловнаСвіт

Зять Трампа підтвердив чотири зустрічі з росіянами

Кушнер відкинув отримання фінансових вливань від росіян у свій бізнес.

Зять Трампа підтвердив чотири зустрічі з росіянами
Джаред Кушнер
Фото: EPA/UPG

Зять президента США і старший радник Білого дому Джаред Кушнер підтвердив документально, що в нього було чотири зустрічі з представниками Росії, проте спростував інформацію про участь у змові.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій перед слуханнями в комітетах Конгресу США, які ведуть розслідування щодо втручання РФ у вибори в США, повідомляє "Укрінформ".

"Записи та документи, які я надаю, свідчать, що в мене було, можливо, чотири контакти з російськими представниками під час кампанії і перехідного періоду, які жодним чином не вплинули на вибори", - зазначив Кушнер.

Він зауважив, що "не був у змові і не знає нікого іншого в кампанії, хто був би в змові з будь-яким іноземним урядом".

Зять президента Трампа також офіційно заявив, що не проводив таємних зустрічей і не отримував ніяких фінансових вливань від росіян у свій бізнес. "Я не мав ніяких неналежних контактів. Я не покладався на російські кошти для фінансування моєї ділової активності в приватному секторі. Я намагався бути повністю прозорим щодо подачі моєї форми SF-86, навіть більше, ніж потрібно", - наголосив зять президента.

У зв'язку з цим він висловив надію, що його категоричні заперечення поставлять крапку в російському питанні.

При цьому Кушнер "не згадав" телефонні розмови з російським послом Сергієм Кисляком у період виборчої кампанії і після того, як Дональд Трамп переміг на виборах. Він зазначив, що не знайшов цих контактів у роздруківках за вказаний період.

Радник президента також згадав про зустріч у Trump Tower з російським юристом, Дональдом Трампом-молодшим і декількома іншими учасниками, в тому числі ним. Він зазначив, що перед цим не знав про суть розмови, а саме: щодо пропозиції росіян забезпечити компромат на Гілларі Клінтон під час кампанії, оскільки не читав своєї пошти відразу перед переговорами.

Кушнер навіть зазначив, що направив своєму помічникові повідомлення, щоб той передзвонив йому на мобільний з нібито викликом у термінових справах. "Чи можете ви передзвонити мені, будь ласка? Мені потрібен привід залишити зустріч", - процитував Кушнер текст повідомлення, наголосивши, що не в курсі про зміст подальших переговорів.

Зять президента цього тижня повинен дати свідчення на закритому слуханні Комітету з питань розвідки Сенату США.

Нагадаємо, що останніми тижнями триває скандал довкола зустрічі старшого сина президента Трампа з російським юристом Наталією Весельницькою, яка, за повідомленнями, представляла інтереси Кремля. При цьому Трамп-молодший оприлюднив зміст своїх електронних листів, в яких зазначалося, що Весельницька хоче забезпечити кампанію Трампа компроматом на Гілларі Клінтон, щоб допомогти здобути перемогу на виборах. На зустрічі серед інших були присутні керівник кампанії Трампа Пол Манафорт і зять та радник нинішнього президента Джаред Кушнер, до яких у американського слідства з'явилося чимало запитань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram