ГоловнаСвіт

У Казахстані через пожежу після падіння частин ракети "Союз" загинула людина

Чоловік виконував роботи зі збору відокремлюваних частин ракет-носіїв.

У Казахстані через пожежу після падіння частин ракети "Союз" загинула людина
Ракета-носитель "Союз-2.1а"
Фото: www.facebook.com/Roscosmos/Сергей Сергеев

У Казахстані в результаті пожежі, спричиненої падінням частин ракети-носія "Союз-2.1а", що стартувала з "Байконура", загинула людина.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на офіційного представника Комітету з надзвичайних ситуацій МВС країни Руслана Іманкулова.

За його словами, увечері 14 червня надійшла інформація про пожежі в степу в Карагандинській області через падіння частин ракети. Йшлося про степи в районі траси Жезказган-Кизилорда на відстані 40 кілометрів від міста Жезказган.

"У результаті пожежі від отриманих опіків помер громадянин 1964 року народження, громадянина 1968 року народження госпіталізували", - заявили в МВС Казахстану. Чоловіки "виконували роботи зі збирання відокремлюваних частин ракет-носіїв", зазначили у відомстві.

Іманкулов спростував інформацію про наявність у частинах ракети, які впали, шкідливих речовин на зразок гептилу. Пізніше в "Роскосмосі" повідомили, що загиблий працював водієм АТ "НВО машинобудування", пише "Інтерфакс". Ця компанія обслуговує територію падіння уламків ракети біля космодрому "Байконур". Автомобіль, в якому перебував чоловік, накрило вогнем через сильний порив вітру.

Ракета "Союз-2.1а" з вантажним кораблем "Прогрес МС-06" стартувала з "Байконура" напередодні о 12:20 за Києвом. Корабель повинен зістикуватися з Міжнародною космічною станцією 16 червня о 14:42 за Києву. Він доставить на МКС близько двох тонн вантажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram