ГоловнаСвіт

Міноборони Данії звинуватило Росію в хакерських атаках

Хакери протягом двох років могли переглядати електронну пошту відомства.

Міноборони Данії звинуватило Росію в хакерських атаках
Фото: autocentre.ua

Російські хакери, пов'язані зі спецслужбами, зламали і протягом двох років могли переглядати електронну пошту міністерства оборони Данії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на видання Berlingske.

У Міноборони країни заявили, що мова йде про хакерське угруповання Fancy Bear, а його "почерк" ідентичний атакам на сервери Демократичної партії США.

За словами міністра оборони Клауса Хьорда Фредеріксена, хакери "безпосередньо пов'язані з розвідкою та центральними органами російської влади". Які саме дані потрапили в руки зломників, він не уточнив.

У службі військової розвідки повідомили, що інформація, до якої хакери отримали доступ у 2015 і 2016 роках, не є таємною, проте сама атака становить серйозний ризик для інформаційної безпеки країни. За заявою відомства, РФ могла використовувати її для вербування агентів.

Нагадаємо, російські хакери, які називають себе Fancy Bear, стали відомі через причетність до злому серверів Демократичної партії США, німецького парламенту і французького телеканалу TV5. Група також здійснювала атаки на посольства десятків країн, міністерства оборони Аргентини, Туреччини, Південної Кореї, України і представників НАТО.

Зломників неодноразово звинувачували у зв'язках з російською владою, у Кремлі ці звинувачення відкинули. У лютому міністр оборони РФ Сергій Шойгу вперше визнав існування російських кібервійськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram