ГоловнаСвіт

Twitter за півроку заблокував 376 тис. акаунтів за "пропаганду тероризму"

Twitter та інші соцмережі перебувають під тиском з боку урядів багатьох країн.

Twitter за півроку заблокував 376 тис. акаунтів за "пропаганду тероризму"
Twitter
Фото: EPA/UPG

Мережа мікроблогів Twitter заявила, що в другій половині 2016 року заблокувала понад 376 тис. акаунтів за "пропаганду тероризму". Таким чином, цей показник зріс на 60% порівняно з попереднім піврічним періодом.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Остання хвиля блокувань довела загальну кількість заблокованих акаунтів до більш ніж 636 тис. з серпня 2015 року, коли Twitter активізував боротьбу з "насильницьким екстремізмом", ідеться в повідомленні компанії.

Twitter, Facebook та інші соціальні мережі перебувають під тиском з боку урядів багатьох країн. Останні наполягають на блокуванні бойовиків, які використовують платформи для залучення нових членів екстремістських угруповань і координації нападів.

Мережа Twitter була першою, яка вказала на існування урядових запитів з блокування повідомлень, розміщених журналістами і новинними організаціями. Згідно з оприлюдненими даними, Туреччина є найактивнішою країною в прагненні видалити повідомлення засобів масової інформації.

Нагадаємо, раніше в березні Євросоюз пригрозив штрафами Facebook, Google і Twitter. Структури із захисту прав споживачів ЄС вимагають від інтернет-компаній змінити призначені для користувача угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram