ГоловнаСвіт

Білий дім опублікував дані про податки Трампа за 2005 рік

У Білому домі заявили, що "красти і публікувати податкові документи - абсолютно нелегально".

Білий дім опублікував дані про податки Трампа за 2005 рік
Трамп
Фото: EPA/UPG

Білий дім опублікував інформацію про доходи та виплачені Дональдом Трампом у 2005 році податки.

Про це повідомляє The Hill.

Адміністрація американського президента заявила, що Трамп заробив $150 млн і заплатив $38 млн податків.

Публікація цієї інформації сталася після того, як журналіст телеканалу MSNBC Рейчел Меддоу заявила, що в неї в розпорядженні є податкова декларація Трампа.

За інформацією Меддоу, податкові документи Трампа були спрямовані журналісту Девіду Джонстону, автору виданої нещодавно книги про Трампа. Пізніше вони були опубліковані на сайті MSNBC. У них вказані ті самі цифри, що і в заяві Білого дому.

У коментарі адміністрації американського президента зазначено, що "красти та публікувати податкові документи - абсолютно нелегально". Адміністрація американського президента також зазначила, що Трамп "не був зобов'язаний платити більше податків, ніж вимагає закон".

Трамп став першим за кілька десятиліть кандидатом у президенти США, який відмовився опублікувати інформацію про свої доходи.

У травні видання The Washington Post повідомило, що Трамп не платив податки протягом двох років наприкінці 1970-х років через фінансові втрати його бізнесу. Politico в червні написав, що президент також не платив податки протягом двох років на початку 1990-х. А в жовтні газета The New York Times опублікувала матеріал, в якому йшлося про те, що Трамп заявив про втрати в розмірі $916 млн у 1995 році, і це дозволило йому не платити податки майже 18 років.

З моменту інавгурації Трампа представники Демократичної партії не раз намагалися переконати Конгрес вимагати податкові документи президента з Міністерства фінансів, припускаючи, що вони можуть показати підозрілі фінансові зв'язки - в тому числі і з Росією, зазначає The Hill.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram