ГоловнаСвіт

Мін'юст США зажадав від Deutsche Bank $14 млрд за кризу 2008 року

У банку розраховують домовитися про припинення розслідування за меншу компенсацію.

Мін'юст США зажадав від Deutsche Bank $14 млрд за кризу 2008 року
Фото: hspritno.info

Міністерство юстиції США зажадало від німецького Deutsche Bank виплатити 14 млрд доларів як компенсацію за можливі порушення під час торгівлі цінними паперами, які 2008 року призвели до світової фінансової кризи.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Відомство вважає, що Deutsche Bank був серед кредитних установ, які занижували оцінки ризиків із цінних паперів. У підсумку ці папери купили іпотечні компанії Fannie Mae і Freddie Mac, з проблем яких і почалася світова фінансова криза. Акції обох компаній впали, після чого обидва іпотечні агентства були взяті під контроль Федеральним агентством з житлового фінансування. Тепер влада США намагається стягнути з банків втрати цих агентств.

У Deutsche Bank підтвердили факт переговорів з Мін'юстом США, але зазначають, що не планують виплачувати названу суму і сподіваються домовитися про припинення розслідування за меншу компенсацію.

У повідомленні банку сказано, що переговори тільки почалися, і зараз американське відомство чекає на зустрічну пропозицію. Банк не уточнює, за скільки планує врегулювати претензії до себе. У пресі фігурує сума $1-2 млрд.

У разі виплати американській владі 14 млрд доларів Deutsche Bank став би рекордсменом серед іноземних банків за сумою стягнутої з них у США компенсації за світову фінансову кризу.

Раніше міністерство юстиції США вже зуміло домогтися виплати компенсації від американських банків. Так, JP Morgan Chase у 2013 році погодився виплатити $13 млрд, а Bank of America у 2014 році заплатив $17 млрд.

Нагадаємо, колишній співробітник Deutsche Bank Ерік Бен-Арці, який розповів про махінації в банку, відмовився від $8,25 млн винагороди від американської влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram