ГоловнаСвіт

Росіяни почали менше симпатизувати Путіну, - опитування

Серед головних досягнень президента РФ опитані назвали підвищення боєздатності збройних сил.

Росіяни почали менше симпатизувати Путіну, - опитування
Фото: EPA/UPG

Жителі Росії почали менше симпатизувати президенту РФ Володимирові Путіну, але, як і раніше, ставляться до нього з довірою. Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Левада-центру", повідомляє Німецька хвиля.

За даними соціологів, у липні поточного року 29% респондентів заявили, що ставляться до Путіна з симпатією. У березні 2016 року їх було 30%, а в березні 2015 року - 37%.

Найбільші симпатії до президента жителі Росії відчували в березні 2008 року - тоді про це заявив 41% опитаних. Також зросла кількість людей, що ставляться до Путіна байдуже: в липні поточного року це 17%, в березні 2015 року - 10%.

Радше довіряють президентові зараз 58% респондентів, у березні 2015 року - 57%, при цьому в липні 2000 року Путіну довіряли теж 58% учасників опитування.

Примітно, що серед головних досягнень Володимира Путіна за час його перебування при владі опитані назвали підвищення боєздатності та реформу збройних сил (14%), а також зміцнення міжнародних позицій Росії (11%).

На запитання про те, які головні невдачі Путіна, 29% респондентів відповіли, що це боротьба з корупцією і хабарництвом, на другому місці назвали підвищення рівня життя громадян, зростання зарплат і пенсій (27%).

Як повідомляли в червні, більш ніж половина росіян готові відправити своїх рідних на війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram