ГоловнаСвіт

Суд Лондона заочно заарештував власника Carlo Pazolini на 18 місяців

Ілля Рєзнік також зобов'язаний розкрити дані про всі свої активи понад $10 тис.

Суд Лондона заочно заарештував власника Carlo Pazolini на 18 місяців
Магазин Carlo Pazolini
Фото: ikiev.ua

Суд Лондона засудив власника взуттєвої мережі Carlo Pazolini Іллю Рєзніка до 18 місяців арешту за неповагу до суду.

Про це повідомляє РБК із посиланням на рішення суду.

"Високий суд Лондона постановив зобов'язати засновника і співвласника мережі Іллю Рєзніка розкрити дані про всі свої активи вартістю понад $10 тис. і ув'язнити відповідача в тюрму Пентонвілл на термін 18 місяців за неповагу до суду, а також компенсувати витрати позивача в сумі $80 тис.", - йдеться в документі.

Зазначено, що за проблемними кредитами Carlo Pazolini Рєзнік поручився особисто, але при цьому в судовому процесі не брав участі й інформацію про свої активи не розкривав. Підприємець зараз бере участь у численних судових розглядах у Росії.

У Carlo Pazolini рішення англійського суду не коментують.

Нагадаємо, взуттєва мережа Carlo Pazolini - один із найамбітніших проектів російських ритейлерів за кордоном. Вона активно відкривала свої магазини в Європі і США і до 2013 року встигла відкрити близько 50 роздрібних точок за кордоном.

Щоб фінансувати міжнародну експансію, Рєзнік набрав загалом близько $80 млн валютних кредитів в "Альфа-банку", "Сбєрбанку", "ЮніКредит Банку" та інших. Але зарубіжна мережа так і не почала приносити прибуток, а російська - зіткнулася з падінням продажів. У 2014 році американська мережа закрилася зовсім, а в Європі залишилося всього 10 магазинів.

У травні "Альфа-банк" звернувся до Арбітражного суду Москви з позовом про визнання Carlo Pazolini банкрутом, а на початку серпня відбулися слухання у Високому суді Лондона про арешт Рєзніка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram