ГоловнаСвіт

19-річний хлопець з ножем напав на перехожих у центрі Лондона (оновлено)

Жертвами стали шість осіб, одна людина вже померла.

19-річний хлопець з ножем напав на перехожих у центрі Лондона (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Одна жінка померла, ще як мінімум п'ять осіб поранені в результаті нападу, скоєного на площі Рассел-сквер у центрі Лондона. Поліцейським удалося затримати нападника.

Повідомлення про напад надійшло в поліцію в середу о 22:33 за місцевим часом (00:33 четверга за Києвом). Люди, які подзвонили в поліцію, сказали, що невідомий чоловік з ножем атакує перехожих, повідомляє Бі-бі-сі.

На місці події поліція виявила шістьох поранених; одна жінка невдовзі померла.

Нападника заарештували через шість хвилин після надходження перших повідомлень про напад. Щоб його затримати, поліцейським довелося застосувати електрошокери.

Як пізніше повідомив представник Скотленд-Ярду, загиблій було близько 60 років, нападником виявився 19-річний юнак. Його особу поки що не розкривають. За даними поліції, версія терористичного акту є однією з основних.

За інформацією поліції, попередні дані вказують на те, що істотним фактором міг стати стан психіки нападника.

Про стан постраждалих і характер поранень поки що нічого не повідомляють.

Поліція ще не може сказати, чи мав нападник спільників.

Оновлено: Підозрюваним у нападі на перехожих у Лондоні виявився 19-річний норвежець сомалійського походження, повідомляє The Guardian.

За даними норвезького МЗС, підозрюваний приїхав у Великобританію з Норвегії 2002 року.

Поліція не має доказів, аби говорити про радикальний характер нападу чи терористичну атаку, оскільки затриманий напав на людей спонтанно, жертви виявилися випадковими перехожими.

Рассел-сквер знаходиться в самому центрі Лондона, поблизу безлічі туристичних визначних пам'яток, включаючи Британський музей, а також неподалік низки великих готелів.

Напередодні було оголошено, що через загрозу терактів на вулицях Лондона відчутно побільшає озброєних поліцейських патрулів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram