ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Туреччині затримано 20 імовірних бойовиків ІДІЛ

Серед затриманих - підозрювані керівники осередку ісламістів

У Туреччині затримано 20 імовірних бойовиків ІДІЛ
Турецкая полиция

Турецька поліція затримала 20 імовірних членів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на турецьке агентство Dogan.

Спецоперація проводилася в місті Адана на півдні країни сьогодні вранці. Бійці антитерористичного спецпризначення за підтримки вертольотів синхронно увірвалися у 22 квартири, які, за даними агентури, використовувалися бойовиками місцевої мережі ІДІЛ. Серед затриманих - підозрювані керівники осередку ісламістів, зараз їх допитує поліція.

Місто Адана знаходиться неподалік від авіабази Інджирлік, звідки авіація коаліції під керівництвом США завдає ударів по об'єктах бойовиків ІДІЛ у Сирії та Іраку. На базі також знаходиться тактична ядерна зброя. ІДІЛ контролює частину сирійської території вздовж кордону з Туреччиною, на схід від Адани.

Раніше турецька преса повідомляла, що ІДІЛ планує здійснити серію атак на турецьких військових і поліцейських, а також курдських громадських діячів.

28 червня троє смертників відкрили вогонь з автоматичної зброї біля стамбульського аеропорта Ататюрк. Потім двоє з них привели в дію вибухові пристрої всередині терміналу, третій - біля входу в будівлю. За останніми даними, жертвами стали 45 людей, понад 200 постраждали.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що за нападом стояли бойовики ІДІЛ з колишніх країн СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram