ГоловнаСвіт

Мін'юст США візьметься за розслідування вбивства афроамериканця поліцією в Луїзіані

У вбитого залишилося п'ятеро дітей.

Мін'юст США візьме під свій контроль розслідування справи про вбивство афроамериканця двома поліцейськими в столиці штату Луїзіана Батон-Руж.

Про це повідомляє euronews.

Інцидент стався вранці у вівторок. На відео, що з'явилося в інтернеті, видно, що під час бійки поліцейські повалили чорношкірого чоловіка на підлогу, а згодом один з них кілька разів вистрілив у нього. 37-річний Алтон Стерлінг від отриманих поранень помер на місці. Поліцейські стверджують, що в Стерлінга також була зброя.

Один зі свідків інциденту, однак, розповів, що в руках Стерлінг не мав зброї і не намагався дістати її. Пістолет із кишені Стерлінга, за його словами, витягли поліцейські вже після інциденту.

Зазначають, що після вбивства Стерлінга без батька залишилися п'ятеро дітей.

"На підставі інформації, яку я отримав від правоохоронних органів і, звичайно, від перегляду відео, яке стало загальнодоступним, я повинен визнати, що ситуація мене дуже турбує. Це відео, м'яко кажучи, викликає серйозну заклопотаність. Тому я прошу лідерів місцевих релігійних громад, депутатів та інших авторитетних людей в місті працювати разом зі мною, з усіма нами", - заявив губернатор штату Луїзіана Джон Бел Едвардс.

У середу сотні людей вийшли на вулиці міста з вимогою відправити у відставку начальника місцевої поліції і захистити чорношкіре населення від поліцейського свавілля.

Причетні до інциденту правоохоронці відправлені в адміністративну відпустку на час проведення розслідування.

В останні роки в США неодноразово були інциденти, пов'язані з убивствами чорношкірих американців поліцейськими. Найгучніші з них - у Фергюсоні (штат Міссурі), Балтиморі (штат Меріленд) і низці інших штатів. У країні пройшли багатотисячні акції протесту, які нерідко переростали в заворушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram