ГоловнаСвіт

Лідери ЄС засудили теракт у Стамбулі

Європейські лідери закликали об'єднатися в боротьбі з тероризмом.

Лідери ЄС засудили теракт у Стамбулі
Фото: www.ednist.info

Європейські лідери, які зустрічалися у вівторок в Брюсселі, висловили співчуття Туреччині у зв'язку з нападом на аеропорт Стамбула, жертвами якого стали 36 осіб.

Про це повідомляє euronews.

"Я хочу сказати всьому турецькому народу, що в боротьбі з терором ми з ним єдині", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Солідарність висловив і французький президент Франсуа Олланд. "Ми повинні діяти, саме це ми робимо зараз й Європі і у Франції. Ми повинні і далі координувати дії наших відповідних служб і множити вжиті заходи для боротьби з тероризмом", - заявив він.

Голова Євроради Дональд Туск зі свого боку висловив глибокі співчуття сім'ям і близьким жертв нападів в аеропорту. "У такі часи ми всі повинні бути єдині", - наголосив він.

Нагадаємо, в березні 2016 року в результаті нападу терористів-смертників на аеропорт Брюсселя загинули 17 людей, понад 80 отримали поранення.

У грудні минулого року вибух стався в іншому аеропорту Стамбула - імені Сабіхи Гекчен. Тоді поранення отримали двоє працівників аеропорту, які перебували в літаку поруч. Один з них помер.

Загалом за останні місяці в Туреччині сталася ціла низка великих терактів. Один з останніх - 7 червня, коли начинений вибухівкою автомобіль знищив поліцейський автобус. Тоді загинули шестеро поліцейських, шестеро цивільних. Понад 50 людей отримали поранення. Відповідальність за нього взяло на себе угруповання "Яструби свободи Курдистану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram