ГоловнаСвіт

Голова МЗС Угорщини назвав продовження санкцій ЄС проти Росії антидемократичним

Сіярто назвав Росію ключовим партнером у сфері економіки, торгівлі та енергетики для Угорщини

Голова МЗС Угорщини назвав продовження санкцій ЄС проти Росії антидемократичним
Фото: investigator.org.ua

Міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сіярто заявив, що продовження санкцій Євросоюзу стосовно Росії є неправильним і антидемократичним.

Про це повідомяє Радіо Свобода.

За словами Сіярто, це питання слід обговорити на вищому рівні керівництва країн ЄС.

Угорщина ставить під сумнів сам спосіб ухвалення такого рішення і не згодна, щоб такі важливі питання вирішувалися "у вузькому колі", йдеться в повідомленні.

Як сказав угорський міністр, треба було з'ясувати, чи сприяють санкції виконанню Мінських угод і в якій мірі.

Він також назвав Росію ключовим партнером у сфері економіки, торгівлі та енергетики для Угорщини.

За 2,5 року санкцій угорські підприємства втратили можливість експортувати товарів у Росію на суму 4,5 млрд доларів, заявив Петер Сіярто. Він зазначив, що мета міжурядової комісії, з одного боку, розвивати спільний бізнес у тих сферах економіки, які не потрапили під санкції Євросоюзу, з іншого - відновлювати прагматичну співпрацю ЄС - Росія, якщо цьому сприятимуть політичні обставини.

Нагадаємо, у вівторок ЄС погодив продовження санкцій проти Росії ще на півроку, до 31 січня. Офіційне рішення про це, як очікується, мають ухвалити на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня.

Останнім часом в ЄС почали лунати заклики до поступового зняття з Росії санкцій в обмін на часткове виконання нею Мінських домовленостей.

Зараз офіційна позиція керівництва Євросоюзу і країн-членів, а також керівництва США та інших країн "Групи семи", полягає в тому, що санкції щодо Росії, накладені за її агресію на сході України, буде скасовано тільки після повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Минулої п'ятниці Євросоюз також продовжив ще на рік інший з кількох пакетів санкцій відносно Росії, котрий накладає обмеження на відносини з окупованим Росією Кримом. ЄС, як і США та країни "Групи семи", заявляють, що "кримські" санкції діятимуть до деокупації півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram