ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Нігерії від голоду померли 200 вцілілих від бойовиків ІДІЛ біженців

Щодня в таборі для біженців на північному сході Нігерії від недоїдання помирає до 30 осіб.

У Нігерії від голоду померли 200 вцілілих від бойовиків ІДІЛ біженців
Архив
Фото: EPA/UPG

Близько 200 осіб, які врятувалися від бойовиків терористичного угруповання "Західноафриканська провінція Ісламської держави" (краще відомого під старою назвою "Боко Харам"), за місяць померли від голоду в нігерійському таборі для біженців.

Про це повідомляє BBC.

За даними видання, вигнані зі своїх земель жителі країни переховувалися від ісламістів у таборі біля міста Бама на північному сході країни. За словами представників організації "Лікарі без кордонів", на території табору перебувають 24 тис. осіб, при цьому багато хто потерпає від фізичних і психологічних травм, а кожна п'ята дитина систематично недоїдає. Щодня в таборі від недоїдання помирає до 30 осіб.

"Уперше "Лікарі без кордонів" отримали доступ в Баму, але ми знаємо, що ситуація вже за межею критичної", - повідомила Гада Хатім, голова нігерійської місії організації.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх") змінило назву на "Західноафриканська провінція Ісламської держави" у квітні 2015 року. Це було зроблено після того, як на початку березня лідер організації Абубакар Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі", а в ІДІЛ погодилися прийняти клятву.

Угруповання "Боко Харам" створили 2002 року. Вона діє в основному на території Нігерії і в сусідніх країнах. Прихильники угруповання виступають за введення шаріату і за боротьбу з впливом Заходу.

Нагадаємо, що, за даними ЮНІСЕФ, нігерійські ісламісти масово використовують дітей-смертників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram