ГоловнаСвіт

Обидва Джорджі Буші відмовилися підтримати Трампа

Кількість супротивників Трампа в лавах Республіканської партії зростає.

Обидва Джорджі Буші відмовилися підтримати Трампа
Джордж Буш-старший

41-й президент США Джордж Буш-старший і його син, 43-й президент США Джордж Буш-молодший відмовилися підтримувати кандидатуру Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на заяву прес-секретаря обох Бушів.

Відповідно до цієї заяви, колишні президенти не братимуть участі у передвиборній кампанії, коментувати можливу номінацію Трампа від їхніх партії вони також не мають наміру.

Як зазначають, 91-річний Буш-старший узагалі давно відійшов від політики і лише як виняток зробив кілька заяв у зв'язку з участю іншого свого сина - Джеба Буша - в президентських перегонах.

Тим часом Трамп залишився єдиним кандидатом у президенти від Республіканської партії. Програвши йому на праймеріз у більшості штатів, усі решта республіканців вийшли з гонки. При цьому деякі відомі однопартійці вже заявили, що не голосуватимуть за мільярдера. Так, підтримати Трампа відмовилися сенатор від Невади Дін Хеллер і Бен Сейсс від Небраски. При цьому сенатор Келлі Ейотт від Нью-Гемпшира і Роб Портман від Огайо пообіцяли голосувати за єдиного республіканського номінанта, але не планують агітувати за нього.

Як зазначає The Guardian, рішення Бушів частково можна пояснити невдачею Джеба Буша, якого Трамп неодноразово різко критикував під час президентської гонки. Зокрема, мільярдер визнав екс-губернатора Флориди занадто млявим політиком і назвав його "ганьбою для сім'ї". Крім того, бізнесмен звинуватив Джорджа Буша-молодшого у брехні в зв'язку зі знайденою в Іраку зброєю масового знищення. Саме наявністю цієї зброї США мотивували необхідність військового вторгнення в країну.

Джордж Герберт Вокер Буш (Джордж Буш-старший) займав пост президента США з 1989-го по 1993 рік, а його син Джордж Вокер Буш (Джордж Буш-молодший) - з 2001-го по 2009 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram