ГоловнаСвіт

В Іраку вбито одного з духовних лідерів ІДІЛ

Авіація міжнародної коаліції ліквідувала одного з польових командирів ІДІЛ.

В Іраку вбито одного з духовних лідерів ІДІЛ
Архив
Фото: www.1news.az

В Іраку в результаті авіаудару ліквідовано муфтія (вища духовна особа в мусульман) "Ісламської держави" Абу Дуджаїла аль-Масрі.

Про це повідомляє Sky News Arabia. Бойовика вбили у провінції Анбар недалеко від міста Рамаді. Йому було 24 роки. Незважаючи на свою молодість, аль-Масрі входив до складу керівництва ІД і вважався одним з духовних лідерів джихадистів. Разом із ним знищили ще одного польового командира Амара Хаміда аль-Асау.

Відомо, що справжнє ім'я аль-Масрі - Махмуд Гандур. У 2013 році він закінчив каїрський університет Айн Шамс, де грав у театрі, займався спортом і працював на молодіжному університетському радіо. Однак він потрапив під вплив ісламістів і проміняв шлях ученого на кар'єру джихадиста, вступивши в ІД.

Влітку 2014 року бойовики ІД установили контроль над значними територіями Сирії й Іраку, а також проголосили там халіфат. США очолюють міжнародну коаліцію боротьби з ІД, до неї увійшли 65 держав. Із серпня 2014 року сили альянсу завдають авіаударів по позиціях терористів. У вересні 2015 року Росія почала на території власну військову операцію, основною метою якої заявлено боротьбу з ІД. Однак Москву вже не раз викривали в брехні про цілі авіаударів: нерідко їхніми жертвами ставали представники помірної сирійської опозиції та мирні громадяни.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Афганістані розбомбили радіостанцію ІДІЛ "Голос халіфату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram