ГоловнаСвіт

У Бельгії звинуватили 11 осіб у підготовці нападів у Парижі

Поліція обшукує будинки, які так чи інакше можуть бути пов'язані з ісламістами.

У Бельгії звинуватили 11 осіб у підготовці нападів у Парижі
Фото: EPA/UPG

Громадянин Бельгії Закарія Ж. 1986 року народження був заарештований у четвер, 21 січня, під час одного з поліцейських рейдів. Його звинувачують у вбивствах й участі в підготовці листопадового нападу в Парижі. Тож влада Бельгії пред'явила звинувачення за статтями, пов'язаними з тероризмом, загалом 11 підозрюваним.

Про це інформує ВВС.

Цього тижня було затримано ще одного чоловіка, якого влада підозрювала в причетності до паризьких нападів. Однак його було вирішено відпустити через нестачу доказів.

Правоохоронні органи Бельгії та Франції регулярно проводять рейди в рамках розслідування серії нападів у Парижі, які забрали життя 130 осіб.

Поліція обшукує будинки, які так чи інакше можуть бути пов'язані з ісламістами.

На початку січня стало відомо про те, що поліція знайшла в одній з квартир Брюсселя пояси смертників, а також сліди вибухівки. У квартирі знайшли відбитки пальців Салаха Абдеслама, якого влада вважає одним з організаторів паризьких терактів. Абдеслам досі перебуває в розшуку.

Нагадаємо, в листопаді в Брюсселі протягом декількох днів після нападів в Парижі зберігався найвищий рівень небезпеки: були закриті школи, метро, а на вулицях чергувала поліція і військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram