ГоловнаСвіт

В Іспанії почався 70-й фестиваль помідорових боїв

У закиданні один одного стиглими помідорами брали участь 40 тис. осіб

В іспанському місті Буньйоль (провінція Валенсія) 26 серпня розпочався ювілейний 70-й фестиваль помідорних боїв La Tomatina.

Про це пише The Daily Mirror.

У закиданні один одного стиглими овочами брали участь 40 тис. осіб, які витратили близько 40 тонн томатів (близько 150 тис. плодів).

По завершенні "томатної битви", що проходила з 10 до 11:00 ранку, влада Буньйоля розпочала прибирання міських вулиць, а учасники змогли скористатися громадськими душовими.

The Daily Mirror нагадує, що свято, за традицією, триватиме тиждень. Після Буньйоля "помідорні бої" проведуть в інших містах Іспанії.

Свято La Tomatina проводиться з 1945 року на честь покровителя міста Буньйоля, Святого Луї Бертрана і Богоматері-захисниці. Першу в історії битву з використанням помідорів влаштували місцеві діти. З 1980 року помідорами учасників битви забезпечує місцева влада. У місті проживає близько 9 тис. осіб, проте на фестиваль традиційно приїжджає до 40 тис. туристів.

За правилами "томатної битви", помідор необхідно спочатку розчавити і лише потім кидати в супротивника. Застосування інших овочів не допускається. Бій триває рівно годину і припиняється за командою. Семиденний фестиваль включає в себе музичні номери, ярмарок, парад, танці та салют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram