ГоловнаСвіт

Байден зібрався в президенти США

Віце-президент може скласти конкуренцію Гілларі Клінтон.

Байден зібрався в президенти США
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джо Байден має намір виставити свою кандидатуру на президентських виборах в 2016 році, пише газета The New York Times.

Представники Байдена активно вступають в контакт з тими великими політиками та спонсорами Демократичної партії США, хто не висловлює абсолютної підтримки екс-держсекретареві США Гілларі Клінтон.

За даними видання, 72-річний Джо Байден вперше оголосив про бажання балотуватися у вузькому колі членів сім'ї, близьких друзів і спонсорів, присутніх у його резиденції. Проте агентство Associated Press зазначає з посиланням на джерела, близькі до віце-президента, що він поки що не прийняв рішення про участь у президентських виборах-2016, а планує визначитися з цим не раніше початку вересня.

Як передбачається, Байден може виступити проти Гілларі Клінтон на майбутніх праймеріз - первинних виборах кандидатів на посаду президента США від Демократичної партії в штатах Айова і Нью-Гемпшир в лютому наступного року.

Колишня перша леді і екс-держсекретар США Гілларі Клінтон оголосила про вступ в президентську гонку в квітні 2015 року. Згідно з опитуваннями, тоді вона мала найкращий рейтинг серед демократів. У липні спецслужби і Держдепартамент звинуватили її у витоку секретної інформації через особисту електронну пошту. Вперше Клінтон пробувала балотуватися на президентську посаду в 2008 році, але поступилася у внутрішньопартійній боротьбі Бараку Обамі.

В оточенні Клінтон вирішили утриматися від коментарів щодо повідомлень про можливе включення Байдена в передвиборну гонку. "Ми не збираємося давати будь-яких коментарів щодо планів Байдена, за винятком лише того, що цей хлопець мені подобається", - цитує Bloomberg заяву директора з комунікацій команди Клінтон Дженніфер Палмер.

Крім Хілларі Клінтон, серед кандидатів на посаду президента США - син Джорджа Буша-старшого і брат Джорджа Буша-молодшого Джеб Буш, а також мільярдер Дональд Трамп.Обидва є кандидатами від республіканців.

За даними The Washington Post, на даний момент як кандидати у президенти США лідирують Трамп (30,8% виборців-республіканців) і Клінтон (54,9% від демократів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram