ГоловнаСвіт

Байден прокоментував можливість участі у виборах президента

Обама благословив Байдена на висунення на головний пост країни

Байден прокоментував можливість участі у виборах президента
Джо Байден
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джо Байден вперше прокоментував свою можливу участь у президентських перегонах.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, він сумнівається в тому, що йому вистачить емоційних сил витримати передвиборну кампанію.

"Я не можу прямо зараз сказати, що висуну свою кандидатуру для участі у президентських перегонах", - заявив 72-річний віце-президент. За його словами, спочатку йому необхідно оцінити свої сили в емоційному плані, оскільки це найбільш важливий фактор у прийнятті рішення. "Чесне слово, я поки не знаю", - додав він.

25 серпня Байден отримав благословення президента США Барака Обами на висунення на головний пост країни від Демократичної партії. Глава держави пообіцяв не заважати політику і не відмовляти його від висунення.

Байдену не потрібен формальний дозвіл Обами, проте його думка може вплинути на ставлення спонсорів до потенційної кампанії 2016 року. На початку серпня з'явилася інформація, що він уже почав з ними переговори.

Байден висувався в президенти на виборах 2008 року, але, не отримавши підтримки всередині партії, знявся з праймеріз. Після того, як кандидатом від демократів обрали Барака Обаму, він запропонував Байдена у ролі кандидата на пост віце-президента. На голосуванні Байден здобув перемогу.

На виборах 2012 року Демократична партія знову висунула Обаму і Байдена як кандидатів у боротьбі за пост президента і віце-президента, і вони зберегли свої пости.

Вибори президента відбудуться в США 8 листопада 2016 року. У липні 2016 року Демократична і Республіканська партії виберуть своїх кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram