ГоловнаСвіт

Білий дім "пильно стежить" за повідомленнями про російських військових у Сирії

Прес-секретар Білого дому зазначив, що допомога Башарові Асаду "дестабілізує і є контрпродуктивною".

Білий дім "пильно стежить" за повідомленнями про російських військових у Сирії
Белый дом
Фото: ria.ru

Адміністрація президента США "пильно стежить" за повідомленнями про відправлення російських військових підрозділів у Сирію.

Про це повідомив на брифінгу 3 вересня прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест, пише у "Твіттері" кореспондент Agence France-Press Ендрю Бітті.

Ернест додав, що військова допомога президенту Сирії Башарові Асаду в боротьбі з озброєною опозицією "дестабілізує і є контрпродуктивною".

Про те, що в Сирію повинні прибути кілька тисяч російських військових, повідомив днями ізраїльський ресурс Ynetnews, а потім і деякі американські ЗМІ. За даними Ynetnews, у Сирію прибувають російські літаки, які будуть завдавати ударів по силах терористичного угруповання "Ісламська держава".

У російському міністерстві оборони це спростували. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков також закликав не вірити таким повідомленням. У четвер він заявив, що "взаємодія з Сирією в Російської Федерації є і здійснюється на постійних засадах. Пєсков відмовився вдаватися в деталі.

У четвер газета The Times із посиланням на експертів написала, що у трихвилинному репортажі про бої сирійської армії, показаному одним із державних телеканалів Сирії (яким, не уточнено), чути російську мову. Як зазначає видання, в кадрі з'являється БТР-82А, що з'явився на озброєнні російської армії щойно 2013 року і якого раніше не постачали в Сирію. За кадром хтось віддає команди російською мовою.

Нагадаємо, Росія - давній союзник президента Сирії Башара Асада - перешкоджає зусиллям західних держав змусити його до відставки. Захід звинувачує Росію в постачанні зброї в Сирію, де, за даними ООН, з березня 2011 року загинуло понад 200 тис. осіб. Окрім того, Сирія є останнім плацдармом Росії на Близькому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram