ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Двох росіян оштрафували за мультфільм про Дональда Дака

Мультфільм "Обличчя фюрера" зняли в рамках антигітлерівської кампанії США у 1942 році

Двох росіян оштрафували за мультфільм про Дональда Дака
Фото: ideal.es

Суд РФ оштрафував двох жителів Томської області на 3 тис. рублів за розміщення в Інтернеті знаменитого мультиплікаційного фільму студії Волта Діснея "Обличчя фюрера" (Der Fuehrer's Face) з серії про Дональда Дака.

Як повідомляє "Эхо Москвы", підсудним інкримінувалося порушення статті 20.29 КоАП РФ (поширення екстремістських матеріалів).

Мультфільм включено у російський федеральний список екстремістських матеріалів у 2013 році під пунктом 2030, де він фігурує під назвою "Дональд Дак і фашизм".

Цей мультфільм знято у 1942 році у рамках антигітлерівської пропагандистської кампанії, яка велася в США під час Другої світової війни. У 1943 році режисер Джек Кінні отримав за цю роботу премію "Оскар", а у списку 50-х найкращих мультфімів, складеному істориком анімації Джеррі Беком, "Обличчя Гітлера" посідає 22-ге місце.

Нагадаємо, у Росії виходить у прокат перше "православне фентезі" - 3D-мультфільм "Незвичайна подорож Серафими", присвячений житію преподобного Серафима Саровського. Бюджет мультфільму - близько 1,76 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram