ГоловнаПолітика

Рада закликала парламенти світу засудити політичні переслідування в Росії

Парламентарії закликали РФ припинити агресію проти України і негайно звільнити всіх політичних заручників.

Рада закликала парламенти світу засудити політичні переслідування в Росії
Фото: Макс Требухов

Голова ВР України, Комітет ВР із закордонних справ і Комітет з питань європейської інтеграції звернулися до парламентів іноземних держав з приводу порушення Російською Федерацією основоположних прав і свобод людини і посилення політичних переслідувань.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради. «Російська Федерація продовжує грубо порушувати права людини і перетворюється на тоталітарну державу. Систематичними порушеннями міжнародних зобов'язань і норм міжнародного права Російська Федерація відмежовується від ідеалів свободи і демократії і своїх міжнародних зобов'язань. Цілеспрямоване руйнування владним режимом залишків верховенства права заради продовження агресії проти суверенної європейської держави не лише призводить до репресій проти громадян РФ і сусідніх держав, а й становить загрозу для демократії в Європі та світі», - йдеться у зверненні.

Також наголошують, що сфабриковані справи проти українських громадян Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка, Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі та інших політичних заручників остаточно підтвердили вибір владного режиму в Москві в інтересах відмежування від демократичних цінностей і цивілізованої міжнародної спільноти. А перетворення РФ на тоталітарну й агресивну державу є прямою загрозою стабільності й демократії в Європі та світі. Українські парламентарії закликали Росію припинити агресію проти України, негайно і безумовно звільнити всіх політичних заручників і ув'язнених, відмовитися від практики нехтування нормами і принципами міжнародного права, притягнути до відповідальності винуватих у порушенні прав людини, тортурах і залякуванні, тиску і незаконних переслідуваннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram