ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Забайкаллі збирають гроші на лікування обгорілого на Донбасі бурята

Обставин поранення Доржі Батомункуєва не деталізують.

У Забайкаллі збирають гроші на лікування обгорілого на Донбасі бурята
Доржи Батомункуев
Фото: svoboda.org

У Забайкальському краї РФ почали збирати кошти на лікування російського солдата-контрактника Доржі Батомункуєва, який отримав важкі опіки в танковому бою поблизу Дебальцевого в лютому.

Зокрема на сайті Управління судового департаменту в Забайкальському краї 26 червня опублікували звернення колективу Могойтуйського районного суду, де працює мати Батомункуєва.

"У спеціаліста 1-го розряду Могойтуйського районного суду Батомункуєвої Цицигми Батомункуївни сталося лихо. Під час служби в Збройних силах РФ її син отримав сильні опіки I, II, III ступенів. Уже зроблено кілька операцій з пересадки шкіри, операції будуть робити ще, також він потребує тривалого лікування та реабілітації. Цицигма Батомункуївна має п'ять дітей, і сім'я зараз переживає дуже складний період. Ми щиро сподіваємося і знаємо, що у світі є милосердя. І хочеться вірити нам, що ви візьмете участь у їхній долі", - йдеться у зверненні.

Про те, що Доржі Батомункуєв приїхав на Донбас вбивати українців, не згадано.

Нагадаємо, обставини свого поранення Батомункуєв розповів сам в інтерв'ю центральній російській газеті. Однак коли долею солдата зацікавилося бурятське видання, його співробітників змусили три дні вирізати ножицями статтю про Батомункуєва з 50-тисячного паперового накладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram