ГоловнаСвіт

WikiLeaks повідомила про прослуховування телефонів німецьких міністрів спецслужбами США

Особлива увага приділялася прослуховуванню телефонів міністрів фінансів, економіки та сільського господарства Німеччини

WikiLeaks повідомила про прослуховування телефонів німецьких міністрів спецслужбами США
Аппаратура для прослшуки (архив)
Фото: www.facebook.com/kniazhytsky

Агентство національної безпеки США прослуховувало телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель, а також міністрів її кабінету.

Про це повідомляє Süddeusche Zeitung з посиланням на дані організації WikiLeaks.

Особлива увага приділялася прослуховуванню телефонів міністрів фінансів, економіки та сільського господарства Німеччини. WikiLeaks надала виданню 69 телефонних номерів міністрів і високопоставлених чиновників, за якими стежили у 2010-2012 роках.

За даними WikiLeaks, АНБ прослуховувало телефон Зігмар Габріель, нині віце-канцлера і міністра економіки, а тоді лідера опозиції. У списку також зустрічається ім'я міністра фінансів Оскара Лафонтена, який залишив свій пост у 1999 році, проте його службовий номер залишається чинним.

Нагадаємо, у 2013 році колишній співробітник ЦРУ і АНБ Едвард Сноуден розповів про масштабні програми стеження американських спецслужб. Заяви про прослуховування телефону канцлера Меркель викликали гучний скандал у Німеччині, однак до червня цього року розслідування припинили за браком доказів. У Вашингтоні фактично підтвердили прослуховування, заявивши, що воно "більше не ведеться".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram