ГоловнаСвіт

У Вірменії почалося розслідування дій поліції при розгоні демонстрації в Єревані

Спеціальна слідча служба Вірменії визначить правомірність застосування сили правоохоронцями

У Вірменії почалося розслідування дій поліції при розгоні демонстрації в Єревані
Архив
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура Вірменії скерувала в Спеціальну слідчу службу матеріали про дії співробітників правоохоронних органів при розгоні 23 червня в Єревані демонстрації проти підвищення тарифів на електроенергію.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

"Поліція - єдиний держорган, який має силою закону право на застосування фізичної сили. Ми повинні обговорити, чи була ця сила правомірною. Для відповіді на всі питання я надіслав матеріали у Спеціальну слідчу службу для проведення розслідування. Зараз там готуються матеріали", - заявив генпрокурор Вірменії Геворк Костанян у середу журналістам.

Вранці 23 червня правоохоронці провели операцію з розгону демонстрантів, які протестують проти підвищення тарифів на електроенергію. За даними поліції, було затримано 237 учасників акції. Сім демонстрантів отримали поранення різного ступеня тяжкості, трьом з них знадобилася госпіталізація. 11 поліцейських також отримали поранення.

осольства США та Великобританії в Єревані, а також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала владу Вірменії розслідувати випадки насильства щодо журналістів під час розгону демонстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram