ГоловнаСвіт
Спецтема

FT: влада Греції погодилася на умови кредиторів

За даними ЗМІ, Афіни просять продовжити програму фінансової допомоги в обсязі €29,1 млрд.

FT: влада Греції погодилася на умови кредиторів
Премьер-министр Греции Алексис Ципрас
Фото: EPA

Влада Греції погодилася прийняти умови міжнародних кредиторів, як випливає з листа прем'єр-міністра Алексіса Ципраса, який він 30 червня відправив главам Єврокомісії, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Про це повідомляє Financial Times.

Посилаючись на лист, який потрапив у розпорядження редакції, FT повідомляє, що Ципрас погодився на умови міжнародних кредиторів, запропоновані минулого тижня, в тому числі і на реформи за жорсткою економікою.

Також Греція згодна на підвищення пенсійного віку до 67 років, але при цьому просить закінчити його до жовтня 2020 року, а не відразу. У листі Ципрас попросив зберегти до 2019 року "гранти солідарності" для бідних пенсіонерів - відмова від грантів проводитиметься повільніше, ніж вимагають міжнародні кредитори.

Водночас Ципрас наполягає на введенні податкової пільги у 30% для островів Греції, пояснюючи це складністю в забезпеченні необхідними товарами і ресурсами.

Крім того, прем'єр-міністр Греції просить продовжити програму фінансової допомоги в обсязі €29,1 млрд.

У ніч на 1 липня стало відомо, що уряд Греції не переказав Міжнародному валютному фонду черговий платіж у розмірі €1,5 млрд. У заяві МВФ йдеться, що фактично це означає визнання дефолту Греції за борговими зобов'язаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram