ГоловнаСвіт

В Іспанії дитина померла від дифтерії

Малюк став першим хворим на дифтерію в Іспанії з 1987 року.

В Іспанії дитина померла від дифтерії
Архив
Фото: hnb.com.ua

В Іспанії помер хворий на дифтерію малюк. Це перший випадок захворювання на дифтерію в країні з 1987 року.

Про це повідомляє iflscience.com.

Шестирічний хлопчик помер уранці 27 червня у відділенні інтенсивної терапії барселонської лікарні Валь-д'Еброн, уточнює агентство Europa Press.

Хлопчика, який не мав щеплення від дифтерії, госпіталізували 3 червня. Через те, що в країні роками не спостерігали цього інфекційного захворювання, іспанські медики змушені були просити російських фахівців надати сироватки для боротьби з цією хворобою.

Згодом прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой відправив російському прем'єру Дмитрові Медведєву телеграму, в якій подякував російській владі та російському посольству в Мадриді за надану допомогу.

Незважаючи на отриману сироватку і всі зусилля лікарів, дитину врятувати не вдалося.

Зараз іспанські медичні служби проводять розслідування, намагаючись з'ясувати, як хлопчик міг підчепити інфекцію, а всіх, хто контактував із ним, перебувають під наглядом. До роботи долучилися експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Окрім загиблого хлопчика, збудник дифтерії - бактерію Corynebacterium diphtheriae - виявили ще у восьми іспанських дітей. На щастя, всі ці діти були вакциновані, отже, хвороба не розвинулася, але небезпека того, що заразяться інші діти,  які не щеплені від дифтерії, залишається вкрай високою.

Зазначимо, що в Іспанії нині діють одразу три добровільні програми вакцинації. І батьки часто дослухаються до противників вакцинації і не роблять щеплення своїм дітям.

До введення вакцинації дифтерія була дуже поширена в Іспанії: за кілька століть було кілька епідемій. Через серйозність хвороби 1613-й в Іспанії був відомий як "Рік задухи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram