ГоловнаСвіт

Екс-глава Литви засумнівався в законності Росії як держави

На думку литовського політика, Росії "нічого робити, або ж вона має якийсь план"

Екс-глава Литви засумнівався в законності Росії як держави
Витаутас Ландсбергис
Фото: EPA/UPG

Колишній голова Верховної Ради Литовської Республіки Вітаутас Ландсбергіс заявив, що законність існування Російської Федерації як держави сумнівна.

Про це повідомляє Delfi.

Так Ландсбергіс прокоментував повідомлення про те, що Генпрокуратура Росії розгляне депутатське звернення про законність визнання Держрадою СРСР незалежності прибалтійських республік 1991 року.

"Наші політики, члени сейму могли б звернутися в литовську прокуратури із запитом про законність Росії. Оскільки Росія, швидше за все, незаконна - вона скинула царя, вбила його з дітьми, то яка ж це держава?" - заявив Ландсбергіс.

На думку литовського політика, Росія порушила питання про законність незалежності країн Балтії через те, що їй "нічого робити, або ж вона має якийсь план". "Завжди вони перевіряють нашу вразливість чи зрілість. Якщо нам бракує зрілості, ми починаємо турбуватися, доводити, що ми праві, і тоді вони отримують плюс, що питання спірне. Навіть не потрібно звертати уваги, тим паче, дискутувати", - сказав Ландсбергіс у коментарі агентству BNS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram