ГоловнаСвіт

У Чехії затримали росіянина за підозрою в нападі на будинок міністра оборони

20-річний громадянин РФ погрожував міністру за критичні погляди щодо Росії

У Чехії затримали росіянина за підозрою в нападі на будинок міністра оборони
Мартин Стропницкий
Фото: joinfo.ua

У Чехії поліція затримала 20-річного громадянина Росії, якого підозрюють у нападі на будинок міністра оборони Мартіна Стропніцького.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними поліції, затримання обумовлено тим, що підозрюваного "було майже неможливо застати за місцем проживання", а також враховуючи те, що ця людина "могла втекти з республіки".

Як повідомляють чеські ЗМІ, російський громадянин, який тимчасово проживає в Чехії, 7 червня близько 4:00 кинув у будинок міністра чотири пляшки з пальною сумішшю. Вогонь удалося швидко загасити. Під час нападу в будинку перебувала сім'я міністра Стропніцького, його самого не було.

Нападу передували відправлені електронною поштою погрози, в яких росіянин погрожував міністрові за критичні погляди щодо Росії. Стропніцький вважає, що напад на житло пов'язаний з його поглядами і роботою в міністерстві.

Розслідування триває, затриманому загрожує до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, в травні чеські громадські організації протестували проти візиту президента Мілоша Земана в Москву. Вони вийшли на акцію протесту з плакатами "Їдь до свого пана і не повертайся, Земане!", "Путін - фюрер, тюремник, окупант, убивця!". Сам Мілош Земан назвав супротивників Путіна "людьми з низьким інтелектом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram