ГоловнаСвіт

Поліція розігнала сидячу акцію протесту в центрі Єревану

Силовики застосовували спецзасоби, зокрема водомети

Сьогодні на світанку поліція розігнала сидячу акцію протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, що тривала всю ніч на проспекті Баграмяна в центрі Єревану.

Фото: hetq.am

Як повідомляє "Радио Азатутюн", силова операція почалася о 05:30 після попереджень з боку поліції про незаконний характер акції.

Під час розгону поліцейські застосовували спецзасоби, зокрема водомети. У результаті деякі учасники акції отримали травми, багато людей доставили у відділення поліції.

Потім почався напад на журналістів, особливою активністю у цій справі відзначилися люди в цивільному. Вони цілеспрямовано нападали на представників ЗМІ, ламали відеокамери, відбирали відеочіпи.

Нагадаємо, 19 червня в Єревані на площі Свободи відбувся багатотисячний мітинг проти підвищення цін на електроенергію. Учасники вимагали від влади анулювати рішення про підвищення тарифів на електроенергію і переглянути колишні тарифи. Після завершення мітингу учасники почали сидячий пікет, який мав тривати до вечора 22 червня, а потім, у разі якщо влада не задовольнить їхні вимоги, вони мали намір вирушити до резиденції президента. Пізно ввечері вірменські ЗМІ повідомили, що поліцейські перейшли на бік протестувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram