ГоловнаСвіт

Росія поставить Ірану нові системи ППО

Замість С-300 країни домовляються про постачання "Антей-2500"

Росія поставить Ірану нові системи ППО
"Антей-2500"

Росія та Іран укладуть контракт, за яким Тегеран отримає новітню систему ППО "Антей-2500" замість систем С-300ПМУ-1, про постачання яких країни домовилися ще у 2007 році.

Про те, що Іран погодився взяти систему ППО "Антей-2500" замість вже знятої з виробництва С-300ПМУ-1, повідомляє російський "Коммерсант" з посиланням на обізнані джерела. Тегеран отримає п'ять дивізіонів новітньої системи ППО, ставши третім її власником, після Венесуели і Єгипту.

Як повідомив видання топ-менеджер "Алмаз-Антея" (виробника систем ППО), оскільки С-300ПМУ-1 вже не виробляється, відновлювати виробництво через контракт з Іраном "ніхто не збирається".

Контракт на $800 млн про постачання С-300 уклали у 2007 році, проте у 2010 році президент Дмитро Медведєв на тлі введених проти Тегерана міжнародних санкцій заборонив постачати Ірану зброю. У відповідь Іран подав позов до третейського суду Женеви про стягнення з Росії $4 млрд за невиконання контракту. Зараз між Росією та Іраном тривають переговори про відкликання позову.

Нагадаємо, 13 квітня президент Росії Володимир Путін скасував заборону на постачання Ірану систем С-300. Це рішення викликало негативну реакцію в Ізраїлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram