ГоловнаСвіт

У Грузії побилися прихильники і противники Саакашвілі

Один з потерпілих знаходиться в реанімації

У Грузії побилися прихильники і противники Саакашвілі
Фото: Макс Левин

У західногрузинському місті Зугдіді, за чотири кілометри від грузино-абхазького кордону, відбулися сутички між прихильниками і противниками колишнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сутички почалися після того, як сотні людей із прапорами владної коаліції "Грузинська мрія" і плакатами проти Саакашвілі підійшли до одного з офісів колишньої владної партії "Єдиний національний рух". Вони висловлювали невдоволення тим, що опозиційні лідери агітували людей взяти участь у мітингу з вимогою відставки уряду, запланованому на 21 березня у Тбілісі.

Противники колишньої влади увірвалися в офіс, де їх зустріли прихильники екс-президента. Протягом години поліція намагалася розборонити хуліганів, але ті застосовували дерев'яні та залізні палиці. У результаті на першому поверсі будівлі не залишилося жодного цілого вікна, а десятки людей доставлено в місцеву лікарню з каліцтвами різного ступеня тяжкості. Один із потерпілих перебуває в реанімації.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко призначив Михайла Саакашвілі главою Дорадчої міжнародної ради реформ. Пізніше МЗС Грузії викликало українського посла для роз'яснень через це призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram