ГоловнаСвіт

У Стамбулі вбили таджикського опозиціонера

Перед убивством членів сім'ї таджицького опозиціонера намагалися отруїти

У Стамбулі вбили таджикського опозиціонера
архив
Фото: news.vdv-s.ru

Лідера забороненого в Таджикистані політичного руху "Група 24" Умаралі Кувватова застрелили на вулиці в районі Фатіх у турецькому місті Стамбул.

Про це повідомляє турецьке видання Sabah.

Напад стався близько півночі, коли таджицький опозиціонер виходив з кафе. За словами свідків, нападник виголосив коротку фразу і один раз вистрілив Кувватову в голову з близької відстані. Поранення виявилося смертельним.

За даними видання, члени сім'ї Кувватова, які раніше вечеряли разом з ним, відчули себе погано, їх відправили до лікарні. Вони вже передали слідчим інформацію про людину на ім'я Сулейман, якого підозрюють в отруєнні. Поліцейські вже затримали чоловіка з таким ім'ям.

Бізнесмен Умаралі Кувватов представляв рух "Група 24", визнаний екстремістською організацією восени 2014 року після закликів до проведення масової акції протесту. Кілька десятків прихильників руху затримали, а самого Кувватова влада країни звинуватила у фінансових злочинах.

Наприкінці грудня Кувватова затримали у Стамбулі за порушення візового режиму, однак у лютому він вийшов на свободу як кандидат на статус біженця по лінії Управління верховного комісара у справах біженців ООН. До того, як осісти в Туреччині, опозиціонер також проживав в ОАЕ і Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram