ГоловнаСвіт

У Кремлі запропонували обкласти додатковим податком Google і Apple

У Москві вважають, що іноземні інтернет-компанії недоплачують податки в російський бюджет

У Кремлі запропонували обкласти додатковим податком Google і Apple
Фото: сomfortblog.net

У Кремлі на зустрічі зі співробітниками адміністрації президента і представниками Роскомнагляду і Держдуми обговорювалося питання додаткового оподаткування іноземних інтернет-компаній, оскільки вони нібито недоплачують податки в російський бюджет.

Про це пише газета "Ведомости".

За даними видання, зустріч проводили у помічника президента РФ Ігоря Щеголова. Ініціатива про додаткове оподаткування так само належить йому, однак, зазначається, що широко вона ще не обговорювалася.

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що компанії Google і Apple недоплачують до російського бюджету податки, оскільки покупки у їхніх інтернет-магазинах, таких як AppStore, iTunes і Google Play, не обкладаються податком у Росії. Це відбувається з тієї причини, що покупки здійснюються безпосередньо у іноземних компаній.

Присутні на обговоренні погодилися, що найближчим часом необхідно опрацювати механізм додаткового оподаткування і вирішити, як змусити іноземців виплачувати ПДВ з доходів від продажу контенту.

За словами джерела газети в податкових органах, ПДВ, при скачуванні додатків, можна стягувати за місцем купівлі, проте як бути з податком на прибуток - невідомо. Введення додаткового оподаткування, попереджає він, зажадає внесення змін до законодавства.

Наприкінці лютого повідомлялося, що Федеральна антимонопольна служба порушила справу щодо інтернет-компанії Google на підставі поданого позову з боку "Яндекса". Як зазначає газета, саме цей позов і міг стати приводом для зустрічі в адміністрації президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram