ГоловнаСвіт

Коморовський закликав ЄС ввести нові санкції проти Росії

За даними російських ЗМІ, Рада ЄС 29 січня не ухвалюватиме жодних рішень про санкції проти Росії

Коморовський закликав ЄС ввести нові санкції проти Росії
Бронислав Коморовский
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав Євросоюз розглянути питання про введення нових санкцій проти Росії через ескалацію конфлікту на сході України.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Реакція західного світу повинна бути дуже жорсткою. На мою думку, в ЄС потрібно порушити питання про посилення санкцій проти Росії", - сказав Коморовський на прес-конференції.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на європейське джерело, Рада ЄС 29 січня не ухвалюватиме жодних рішень про санкції проти Росії.

Раніше віце-президент США Джозеф Байден домовився з президентом України Петром Порошенком, що Вашингтон і Київ будуть домагатися посилення санкцій проти Москви.

24 січня з "Градів" обстріляли житловий мікрорайон Маріуполя, що призвело до загибелі 30 осіб. В ОБСЄ заявили, що Маріуполь обстріляли з території ДНР. Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram