ГоловнаСвіт

Могеріні і Порошенко зустрінуться 16 грудня у Києві

Глава європейської дипломатії сподівається на прорив у вирішенні української кризи

Могеріні і Порошенко зустрінуться 16 грудня у Києві
Федерика Могерини
Фото: EPA/UPG

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у вівторок, 16 грудня, приїде до Києва, щоб обговорити з президентом України Петром Порошенком ситуацію на сході України, а також питання проведення економічних, політичних і юридичних реформ у країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву ЄС.

У понеділок, 15 грудня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідає Брюссель, де обговорить із представниками ЄС реалізацію економічної та політичної частини асоціації з Україною.

Могеріні, колишня глава МЗС Італії, вже заявила, що готова допомогти у розв'язанні кризи навколо анексії Криму Росією і підтримки, яку Москва надає проросійським сепаратистам на Донбасі.

Минулого тижня Могеріні провела у Швейцарії переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, під час яких заявила, що хотіла б відвідати Москву у разі, якщо у розв'язанні кризи окреслиться прорив.

Очікується, що наступного тижня лідери та міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять кризу в Україні. За словами дипломатів, ЄС зараз не планує розширювати санкції проти Росії, незважаючи на те, що блок має намір заборонити всі інвестиції у Крим.

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомлялося, що Могеріні висловилася за автономію для сходу України, проте згодом глава європейської дипломатії особисто підтвердила Клімкіну, що не підтримує автономію ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram