ГоловнаСвіт

Міністр охорони здоров'я Чорногорії пішов у відставку через смерть немовляти

Новонароджений помер від інфекції в одному з пологових відділень

Міністр охорони здоров'я Чорногорії пішов у відставку через смерть немовляти
Фото: EPA/UPG

Міністр охорони здоров'я Чорногорії Міодраг Радунович у вівторок подав у відставку. Своє рішення він пояснив тим, що відповідає за смерть немовляти в одному з пологових будинків країни.

У пологовому відділенні лікарні загального профілю в місті Бієло-Поле п'ятеро немовлят підхопили інфекцію, і один з новонароджених помер, повідомляє РІА "Новости".

Тепер уже колишній керівник чорногорського мінохоронздоров'я наголосив, що важливо покарати винуватих - "від прибиральниці до міністра".

"Звісно, що не може бути прямої відповідальності того, кого не інформували про події в лікарні в Бієло-Поле. Але так само зрозуміло, що я об'єктивно відповідальний за це, оскільки перебуваю на вершині ланцюга системи охорони здоров'я, в якій міністра охорони здоров'я не повідомляють про заразу, яка вирує декілька днів у лікарні четвертого за чисельністю населення міста країни", - заявив Радунович.

Інші немовлята зараз на лікуванні в Клінічному центрі Чорногорії. За оцінками медиків, стан здоров'я трьох із них стабільний, життя четвертої дитини в небезпеці. В одного підтверджено менінгіт, в іншого - сепсис, результатів аналізів двох інших ще очікують.

Нагадаємо, колишній міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова заявляла, що причиною спалахів кору в Україні є небажання громадян вакцинуватися. За її словами, МОЗ у рамках програми імунопрофілактики веде роз'яснювальну роботу з населенням, намагаючись повернути довіру до вакцинації. Однак посаду міністра Богатирьова через це не залишила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram