ГоловнаСвіт

Російський телеканал може позбутися британської ліцензії

Телеканалу Russia Today пригрозили санкціями за брехню про Україну

Російський телеканал може позбутися британської ліцензії

Британський регулятор Ofcom звинуватив російський телеканал Russia Today в необ'єктивному висвітленні подій в Україні і пригрозив відібрати ліцензію. Як повідомляє The Guardian, канал порушив правила мовлення, упереджено висвітлюючи кризу в Україні.

Представників Russia Today викликали на зустріч в Ofcom після того, як канал було визнано винним у порушенні норм Кодексу британських мовників у постанові, опублікованій у понеділок. Регулятор виділив чотири окремих звіти, всі вони стосуються трансляцій у березні цього року, пов'язаних із ситуацією в Україні.

Ofcom визнав, що RT, який фінансується урядом РФ і запустив британську версію минулого місяця, "хоче представляти новини з точки зору Росії". Повідомляється також, що будь-які майбутні порушення належних правил неупередженості можуть призвести "до подальших регуляторних дій, у тому числі розгляду статутних санкцій".

Статутні санкції можуть здійснити як у вигляді штрафу, так і у вигляді відкликання ліцензії на мовлення.

Представник Ofcom сказав: "Ofcom має суворі правила із захисту аудиторії. Якщо мовники порушують наші правила, ми здійснюємо термінові і рішучі дії".

Нагадаємо, в Україні заборонено трансляцію 15 російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram