ГоловнаСвіт

Обама і Путін все-таки зустрілися на полях саміту АТЕС

У Пекіні стартувала чергова зустріч глав АТЕС

Обама і Путін все-таки зустрілися на полях саміту АТЕС
архив
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама і президент РФ Володимир Путін зустрілися на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Пекіні.

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на власного кореспондента.

За словами кореспондента, президент Росії, запізнившись на кілька хвилин на церемонію фотографування, увійшов до невеликої кімнати, де стояли всі лідери. Обама першим побачив Путіна і в привітанні змахнув рукою. Російський президент підійшов до нього, вони привіталися і почали розмовляти. Розмова тривала сім або вісім хвилин. Після цього лідери віддалилися на церемонію фотографування.

Раніше в жовтні ЗМІ повідомили, що Обама планує провести неофіційну зустріч із Путіним на саміті G20. Однак згодом Білий дім не підтвердив інформацію про зустріч президентів на полях самітів. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков однак не виключав неформального спілкування президентів, хоча підкреслив, що окремих зустрічей не планувалося.

У понеділок, 10 листопада, в Пекіні стартує чергова зустріч глав Азіатсько-тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). За пропозицією Китаю на порядку денному зустрічі постане створення єдиної зони вільної торгівлі, покликаної стати противагою іншій торговельній ініціативі, підтримуваній головним чином США, - Транс-Тихоокеанському партнерству. Напередодні представники країн на міністерській зустрічі оголосили про початок переговорів, однак, тільки за офіційними оцінками, процес може тривати щонайменше десять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram